Derde editie indoor straatfestival CrossOverstad in Hal25

Skaten, freerunnen, een rollerdisco, graffiti, dans, live muziek, wedstrijden: allemaal onderdelen van de derde editie van CrossOverstad 24 tot en met 26 oktober! Dit jaar voor het eerst volledig in Hal25 in Alkmaar, een ideale plek voor een interdisciplinair festival waar het publiek én lokale cultuurmakers streetart en straatsport kunnen beleven en vertonen. Met de indoor skatepark en freerunparcours kunnen straatsportliefhebbers helemaal losgaan en het publiek meer over de straatsport ontdekken en uitproberen.

Om écht te laten zien wat de skaters in huis hebben worden er skatewedstrijden gehouden op een miniramp en wordt de beste trick op de schans verkozen. Maar ook minder ervaren urban sporters kunnen volop experimenteren en ontdekken met skate-, freerun-, en graffitiworkshops. Een nieuwe trick is in no-time aangeleerd! 

Hier blijft het niet bij. De Alkmaarse dansstudio’s Moves, Dentro en Dansstudio Dagmar laten aanstekelijke dansdemonstraties zien. 

Rollerdisco

Vrijdagavond 25 oktober wordt er een Rollerskate Party Frisfeest georganiseerd voor jongeren van 12 t/m 17 jaar, in samenwerking met het Amsterdamse Skate Dance. Eerder organiseerde zij rolschaatsevenementen op verschillende plekken in Nederland waaronder Milkshake Festival, Paradiso en Complex Maastricht. Tijdens de Rollerskate Party van CrossOverstad zorgt Skate Dance voor de rolschaatsverhuur en een gratis workshop. Zo hebben de feestgangers voldoende skills om de hele avond hun rolschaatsmoves te showen! 

Afsluiter: Goldband

Op dag drie van CrossOverstad sluit de Haagse Goldband af met live muziek.  De band wordt omschreven als ‘Haagse Markt house meets bouwmarkt pop’. Vier maanden na het uitbrengen van hun eerste hit ‘Uber Uber’ stonden ze al op de planken van Lowlands 2019, eind november supporten ze De Jeugd van Tegenwoordig in de Annabel Rotterdam. Maar eerst zijn zij nog te zien op CrossOverstad!

Tot slot bedient DJ ZorQ de knoppen tijdens de afterparty, reken op de bekende en onbekende hits uit de wereld van de drum and bass en aanverwanten.

CrossOverstad: 24 tot en met 26 oktober van 15.00 tot 22.30 uur in Hal25 Alkmaar. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina. Houd ook Instagram in de gaten!