Inwoners Alkmaar ontvangen gemiddeld 4,2 kerstkaarten

Inwoners van Alkmaar kunnen gemiddeld 4,2 kerstkaarten per persoon verwachten via de post. Dit en meer blijkt uit het jaarlijkse kerstkaartenonderzoek van Greetz, marktleider in Nederland op het gebied van online wenskaarten. Dat ligt iets lager dan het gemiddelde in Nederland (4,4 kerstkaarten per inwoner).

Waar gaan de kaarten in Noord-Holland naar toe

In Noord-Holland worden gemiddeld de meeste kerstkaarten bezorgd in Beemster. Hier kunnen de inwoners dit jaar zelfs gemiddeld 8,0 kaarten verwachten. Koggenland staat op de tweede plaats. De top 5 bestemmingen van kerstkaarten in Noord-Holland bestaat uit:

In Noord-Holland kan men in de gemeenten Koggenland en Oostzaan ook veel kerstkaarten verwachten. De top 5 bestemmingen van kerstkaarten in de provincie Noord-Holland is:

  1. Beemster (met gemiddeld 8 kaarten per inwoner)

  2. Koggenland (met gemiddeld 6,7 kaarten per inwoner)

  3. Oostzaan (met gemiddeld 6,7 kaarten per inwoner)

  4. Waterland (met gemiddeld 6,6 kaarten per inwoner)

  5. Enkhuizen (met gemiddeld 6,5 kaarten per inwoner)

Alkmaar is terug te vinden op de 31e plek van de 47 provincies die Noord-Holland telt.

Provincie Noord-Holland in de middenmoot
In vergelijking met andere provincies krijgen inwoners van Noord-Holland met 4,5 kerstkaarten een iets hoger aantal kaarten in de brievenbus dan het landelijke gemiddelde (4,4 kerstkaarten). Koploper is de provincie Drenthe met gemiddeld 5,1 kerstkaarten, hekkensluiter is de provincie Overijssel met gemiddeld 3,7 kerstkaarten per inwoner.

Bekijk hier het volledige kerstkaartenonderzoek voor de complete ranglijst en nog meer feitjes rondom kerstkaarten.

Nederlanders vaker op tijd met versturen van kerstkaarten

Opvallend is ook dat we vaker op tijd zijn met het verrassen van onze familie, vrienden en kennissen met een kerstkaart. Waar we voorgaande jaren nog flink wat kerstkaarten de dagen ná kerst verstuurden, is dat aantal afgelopen kerst flink afgenomen, met wel 45%. In de aanloop naar kerst is geen daling terug te zien. De dag waarop de meeste kerstwensen op de deurmat vallen is dan ook dinsdag 17 december.