‘s Werelds eerste Kerstival Strijkplankenmarkt komt naar Alkmaar!

Strijk op zondag 22 december van 10:00 tot 17:00 neer in de Alkmaarsche culturele broedplaats HAL 25 voor Steven de Peven’s (ook wel Steven van Hulle) gezellige vlooienmarkt op strijkplanken met eten, drinken en muziek. De Strijkplankenmarkt betreft een tweedehands- en vintage kerstmarkt waar iedereen behalve professionele kerstmarkthandelaren welkom is hun goederen te verkopen aan de bezoekers van de markt. Naast verkopers van tweedehands en vintage goederen zijn ook lokale ambachtslieden en kunstenaars welkom een strijkplankkraam te houden.

Steven de Peven
Wie is Steven de Peven? Steven de Peven is naast hoofdorganisator van de Strijkplankenmarkt ook kunstenaar en DJ. Steven staat vooral bekend om zijn ironische, interactieve interventies die vaak gebaseerd zijn op woordspelingen met betrekking tot het alledaagse. Zoals zijn project ‘Aquarally’, waar Steven Rally-motoren fuseerde met aquarel schilderen. Of zijn ‘Van Hulle Aanwijsstokjes’ detailhandel: een winkel waar je uitsluitend aanwijsstokjes kon kopen. Maar ook café ‘Bar Weinig’: een café waar niets te halen viel. De vertaalslag van absurde woordspeling naar een werkelijke, fysieke uitvoering is voor Steven dan ook de uitdaging.

Muziek & acts
Behalve de Strijkplankenmarkt is er op zondag 22 december ook eten, drinken en muziek van DJ’s, acts, een goochelshow en een live band aanwezig. Als bezoeker betaalt u slechts €2 entreekosten, die overigens volledig geschonken worden aan het goede doel voor de ezels in Bonaire.

Meedoen
Huur nu zelf een strijkplanken-marktkraam! Dit de perfecte plek om uw tweedehands goederen en/of eigen creaties te verkopen. De inschrijving voor een plek op de Strijkplankenmarkt kost u €25. Geen strijkplank tot uw beschikking? Vraag uw buurman of buurvrouw, vrienden of familie. Maar ook op de Strijkplankenmarkt is een strijkplanken-marktkraam te huur voor €10.

Leden van de Steven de Peven Club krijgen 50% korting op de huur van de plek en gratis entree.

Als kers op de taart zal de strijkplanken-marktkraam met het meest originele concept een speciale staanplaats op de markt winnen, die extra wordt uitgelicht.

Inschrijven voor de Strijkplankenmarkt kan via destevendepevenclub@gmail.com.