‘Uniek’ Alkmaars sportprogramma voor jongeren

Sport-Z is onlangs gestart met SportMIXX, een uniek sportprogramma voor jongeren die geen aansluiting vinden bij het reguliere sportaanbod. Dit specifiek op de doelgroep afgestemde programma wordt begeleid door een professionele sporttrainer met pedagogische achtergrond. De lessen vinden om de twee weken plaats op woensdag en zijn bestemd voor jeugd in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar. De deelnemers beoefenen in blokken steeds andere sporten op diverse sportlocaties door Alkmaar. Instromen is gedurende het hele jaar mogelijk. 

“Bij Sport-Z organiseren wij sportactiviteiten voor iedereen die op één of andere manier bij het reguliere sportaanbod buiten de boot dreigt te vallen. De doelgroep heeft soms behoefte aan meer persoonlijke aandacht voor, tijdens en na de les en dat kunnen we bij onze activiteiten bieden. Wij begeleiden al geruime tijd een groep met jongere kinderen bij onze SportFUN lessen, maar kregen vanuit de wat oudere doelgroep steeds vaker de vraag om een wat uitdagender sportaanbod. Na een pilot kunnen we concluderen dat dit nieuwe concept, SportMIXX, een succes is. De jongeren gaan met veel plezier naar de sportlessen,” aldus Marise Dicou, coördinator van de SportMIXX lessen bij Sport-Z.  

Algemene informatie 
Eens in de twee weken wordt de sportles verzorgd op woensdag van 17.30 tot 18.30 uur. De jongeren bezoeken elke keer andere sportlocaties, het rooster wordt bekend gemaakt per mail.  Je volgt eerst een introductieles om te kijken of SportMIXX wat voor jou is. Deelnamekosten bedragen € 45,- per 10 lessen/20 weken, het is mogelijk om te betalen met AlkmaarPas tegoed.   

Aanmelden  
Er zijn nog enkele plekken vrij in de lessen. Aanmelden voor SportMIXX is mogelijk via het aanmeldformulier op de website www.sport-z.org/sportfmixx. Voor vragen en/of meer informatie kunt u contact opnemen met Marise Dicou, via m.dicou@sport-z.org of 06-15011344