Vanaf het einde van de middag langs de westkust zware windstoten. Ook maandag zware windstoten

De bewolking neemt van het zuiden uit toe en in het zuiden is al wat lichte regen mogelijk. In de middag valt er met uitzondering van het noorden plaatselijk soms wat regen of een bui, in Limburg is er dan kans op een (mogelijk pittige) onweersbui. In de ochtend loopt de temperatuur op veel plaatsen nog op tot circa 20-22°C. In de loop van de dag stroomt vanuit het noorden beduidend koelere lucht het land binnen. Aan het einde van de middag is het rond 10°C in het noorden en 13-16°C elders. In het zuidoosten blijft het nog lang 20°C. De overwegend zwakke wind uit zuid tot oost draait in de loop van de dag naar noord en neemt flink in kracht toe naar matig tot vrij krachtig, aan zee en boven het IJsselmeer naar krachtig tot hard, 6-7 Bft. Langs de westkust zijn er vanaf vanavond zware windstoten rond 75 km/uur mogelijk.

In de nacht naar maandag klaart het van het noordwesten uit gedeeltelijk op. In het zuiden en zuidoosten blijft het bewolkt en kan er nog wat regen vallen. De noord- tot noordoostenwind is vrij krachtig, aan zee en boven het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft, met zware windstoten rond 75 km/uur. De minimumtemperatuur ligt rond 6°C.

Maandag overdag zijn er vooral aan de kust wolkenvelden, landinwaarts is er zon en het blijft droog. De noord- tot noordoostelijke wind blijft overdag vrij krachtig, aan zee en boven het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft met aan de westkust zware windstoten rond 75 km/uur. De middagtemperatuur varieert van 10°C aan zee tot 14°C verder landinwaarts. Maandagavond neemt de wind geleidelijk af en draait naar noord tot noordwest. (Bron: KNMI)