Vandaag warme Hemelvaartsdag! Temperatuur loopt op tot 30 graden!

De zonnebrand mag weer uit de kast worden gehaald want het beloofd vandaag een prachtige Hemelvaartsdag te worden. Het KNMI verwacht dat de maximumtemperaturen in de middag in het noorden naar de 22 graden oplopen. In het zuiden stijgt het kwik zelfs naar de 30 graden!

Waarschuwing voor zonkracht 7

Het KNMI heeft voor vandaag een zonkrachtverwachting gemaakt. Bij onbewolkt weer kan de zonkracht naar 7 oplopen. Bij bewolkt weer zal de zonkracht niet verder dan naar naar 3 oplopen. De verwachte hoeveelheid UV wordt uitgedrukt in de zonkracht, een UV-index die in ons land kan variëren van 1, zeer weinig, tot 8 voor de maximale hoeveelheid UV-zonlicht. Kijk hier voor de zonkrachtverwachtingen van het KNMI voor de komende week. 

Stapelwolken maar het blijft droog

Vandaag overdag is er sluierbewolking aanwezig waar de zon makkelijk doorheen schijnt. In de loop van de ochtend ontstaan er stapelwolken die in de avond weer oplossen. In de loop van de middag komen er wel enkele wolkenvelden, vooral in het westen en noordwesten. Het blijft echter vrijwel overal droog. 

Tot 30 graden!

‘De temperatuur loopt snel op en bereikt aan het einde van de middag waardes van 22°C in het noorden tot plaatselijk 30°C in het zuiden. De zwakke wind komt een groot deel van de dag uit zuidelijke richtingen, maar wordt later veranderlijk. Langs de kust gaat de wind in de middag vanaf zee waaien’, aldus het KNMI.