Denk mee over sporten en bewegen in de gemeente Heiloo

De gemeente Heiloo wil dat zoveel mogelijk mensen met plezier kunnen sporten en bewegen. Er is een onafhankelijke sportformateur aangesteld om met een nieuw sportakkoord aan de gang te gaan. Geïnteresseerden kunnen meedenken over sporten en bewegen in de gemeente. U kunt zich aanmelden om op 11 februari mee te denken met de sportformateurs.

De verwachting is dat in april het lokale sportakkoord wordt opgeleverd. Vanaf april gaan de betrokken organisaties met de ambities uit het akkoord aan de slag. Aan de ambities wordt een uitvoeringsbudget vanuit het Rijk gekoppeld.

Aanvullen en verbeteren

Op het gebied van sporten en bewegen gebeuren al veel goede dingen. Met veel energie worden sporten aangeboden en ontstaan er nieuwe initiatieven. Er bestaan al verschillende afspraken en samenwerkingen. Het ‘Lokaal Sportakkoord’ kan dat verbeteren door aanvulling en versterking. Want sport betekent meer dan alleen een gezellige en ontspannen vrijetijdsbesteding. Sporten bewegen dragen bij aan gezondheid, ontmoeting, verbinding en welzijn. Sporten en bewegen zijn, net als de samenleving, continue in ontwikkeling.

Inspiratiesessies op 11 februari: denk mee met sportformateurs

De sportformateurs gaan de komende tijd op zoek naar ideeën over sporten en bewegen. Om een effectief en gedragen sportakkoord te maken, is samenwerking nodig tussen buurtsportcoaches, sportverenigingen, maatschappelijke organisaties, individuele sporters, sportscholen, fysiotherapeuten en andere betrokken organisaties of ondernemers. Iedereen die ideeën heeft over ‘wat er goed gaat of beter kan’ in de gemeente is welkom om mee te praten. Daarvoor organiseren wij in februari een interactieve inspiratiesessie. 

Aanmelden voor inspiratiesessies

Wilt u een bijdrage leveren aan het lokale sportakkoord in de gemeente? Dan kunt zich aanmelden voor een inspiratiesessie en meedenken met de sportformateur door een mail te sturen naar sportformateurHeiloo@gmail.com